joi, 4 septembrie 2014

Terapii la 3 ani


Dupa o pauza foarte lunga, datorita programului foarte aglomerat, simtim nevoia sa revenim cu multe amanunte, si sa surprindem aspectele de astazi ale programului nostru de recupare.
La varsta de 3 ani (pe care urmeaza sa-i implineasca imediat acum pe 18), Toni are un cu totul alt nivel de lucru, clar unul foarte dinamic si foarte sustinut.

Astfel kinetoterapia (care este de baza) se desfasoara pe parcursul unei ore in cursul diminetii si a 2  ore in cursul dupa amiezii. In plus, atunci cand timpul o permite, mai sta si in verticalizator acasa.

Terapia ocupationala ocupa 1 ora zilnic, Logopedia 1 ora zilnic.

La bazin mergem 1 data pe saptamana si la hipoterapie de 2 ori pe saptamana atunci cand ne aflam in Bucuresti. Timp de 1 saptamana pe luna mergem la Constanta unde lucreaza hidrokinetoterapie 1 ora pe zi si hipoterapie jumatate de ora pe zi. Combinat cu aerosolii naturali de seara si cu mers pe malul marii, prin apa si pe nisip, de dimineata, obtinem ca rezultat o relaxare foarte mare, de fiecare data cand aplicam acest tratament.

La toate acestea se mai adauga terapia emotionala 1 ora pe saptamana si de curand am introdus in program o procedura noua, care se numeste Terapie traditionala japoneza YUMEIHO, care dureaza ½ de ora pe saptamana si are in vedere o mai buna relaxare a musculaturii de-a lungul coloanei vertebrale, pozitionarea corecta a coloanei si a bazinului, si nu in ultimul rand decontracturarea musculaturii picioarelor prin presopunctura.

Procedurile pe care le avem in vedere a le introduce in programul viitor, pentru a sustine imbunatatirea starii lui de sanatate, sunt: Reflexoterapia, terapia ThethaHealing si Terapia Craniosacrala. Iar in afara de Constanta, pentru perioade de 2 saptamani, programate in functie de dispozibilitatea Centrului, vom muta terapiile si la Oradea, la Centrul de zi 1 Mai, pentru a putea beneficia si de apa termala folosita in terapii.

In ceea ce priveste mancarea, regimul este unul normal copiilor de varsta noastra, mancam orice si de toate, cum s-ar spune. Am renuntat la biberon si nu prea ne place laptele la cana, desi putem foarte bine sa bem si din cana si din sticla si la pai. Reusim in continuare sa respectam orele de masa doar ca uneori renuntam la masa de 7 seara, luand doar o mica gustare, datorita lipsei de timp, ajungem cu ea in jur de 8.30/9, dupa baita de seara, si ce este foarte important reusim sa respectam si ora de somn, astfel, zilnic dormim cel putin 1 ora jumatate la pranz.

Si desigur intotdeuna lasam loc si de joaca, jocul nostru preferat acum este sa “jucam fotbal” cu tati si ne amuzam foarte tare cand facem “fault” si “cadem” pe jos. Si in continuare cititul povestilor este pasiunea noastra de seara. Acum urmarim seriale cu caluti si cerem desene cu caluti si tot felul de emisiuni sportive gen “Spargatorii de ras”, ne amuzam foarte tare cand respectivii concurenti cad in apa. Si ne plac si concursurile de sarituri in apa, nu mai vorbim de concursurile de echitatie.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu